Creëren

Zoals gezegd hou ik er ontzettend van om te bedenken, maken, ontwerpen. Dat is me eigenlijk met de paplepel ingegeven, ik vertel je graag meer over het hoe en wat.
Mijn vader ontwierp en restaureerde meubels. Passioneel, zo zag ik hem aan het werk. Toen ik nog kind was ging ik in zijn atelier met mijn eigen kleine werkbank aan de slag. Vele blauwe nagels, schrammen en builen later smeet ik mij op het bewerken van mijn kledij.
Mijn mama’s creativiteit, die zich uitte in de keuken en er voor zorgde dat zelfs iets gewoons als bloemkool met worst een heel eigen toets kreeg, stimuleerde me. Met naald en draad, maar vooral met een schaar ging ik m’n vestiaire te lijf om er iets ‘anders’, iets ‘persoonlijker’ van te maken.
Uiteindelijk kon ik mijn hartstocht kwijt in het spelen. Ik speelde op vele podia en in alle uithoeken van het land. Na een tijd begonnen mijn handen weer te kriebelen en heb ik de draad van m’n jeugd weer opgepikt.
Mijn eersteling was een ronde poef, in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar onder mijn eerste label DOBS.
Daar heb ik heel veel geleerd: productontwikkeling, productie, verkoop, boekhouding....en deed dat allemaal alleen.

Tot ik Karen van Winkel tegen kwam. In april 2010 ontmoetten we elkaar en al snel bleek dat we elkaar vonden in onze passie voor frisse, aparte ontwerpen van eigen bodem. Allebei houden we van het leven, genieten we van lekkere en mooie dingen en willen dat delen met familie en vrienden. Uit die liefde ontstond het label Clodette. Tegenwoordig is Clodette een onderdeel van Serax en zeer succesvol zowel in binnen- als buitenland.

Omdat mijn handen jeukten en ik zin had in een nieuw project, heb ik ook sinds september 2015 mijn nieuwe boek uitgebracht: “Te gast bij Florina”
Uit ervaring weet ik ondertussen zeker dat er niets meer nodig is dan een portie enthousiasme, een schepje durf en wat handige tips, om je gasten gepast te ontvangen. Die geef ik met veel plezier en kennis ter zake in dit boek. Van woordcadeautjes over koekietraps tot een krukje van ongelezen weekendbijlages. Tevens is het boek een ode aan alle mensen die me inspireerden: mijn mama, mijn zus, mijn oma, mijn papa... en Florina, mijn meter of bobonne (en tevens mijn tweede naam).

Waar die kinderlijke goesting me verder nog zal brengen, weet ik niet. Dat ik nog niet stil zal zitten, weet ik zeker!
Wil je graag weten waar ik mee bezig ben, wat ik moeilijk vind of net lekker makkelijk, waar ik val en hoe ik terug opsta, wat ik ontroerend vind en erg blij van wordt, wat ik graag eens op zijn kop zet, wat me inspireert opnieuw en opnieuw, neem dan een kijkje op de blog die ik samen maak met vormgeefster Katrien van de Steene: Veerle & Ka.