Over Veerle

Veerle Dobbelaere is in de eerste plaats gekend als actrice en speelde vele rollen in theater, film – en televisieproducties. Momenteel is ze te zien in De Collega's 2.0, de kortfilm KLEM en het tweede seizoen van Gent West.

Aangezien mensen, verhalen en ontmoetingen in verschillende vormen haar dada zijn, heeft ze sinds 2010 een diploma als professionele life & mental coach en helpt dagelijks mensen op weg naar een beter leven.
Sinds 2017 bundelde ze haar passie voor verhalen, mensen, persoonlijke ontwikkeling én schone dingen onder De gasten van Veerle.

Als kind was ze al bezig met fantaseren, ontwerpen, creëren.
Ze startte dan ook een eigen designlabel Clodette, samen met fotografe Karen van Winkel en schreef een inspiratieboek om je tafel en huis te versieren “Te gast bij Florina”.
Haar grote liefde is en blijft taal, die ze eert in de blog Veerle & Ka, die ze samen met vormgeefster Katrien van de Steene wekelijks voorziet van hersen- en andere spinsels.

Sinds 2017 bundelde ze haar passie voor verhalen, mensen, persoonlijke ontwikkeling én schone dingen onder De gasten van Veerle.
Op basis van haar eigen ervaring met mindfulness en meditatie, en de positieve feedback van haar gasten die ze in een korte oefening meeneemt, heeft ze haar geoefende stem gebruikt om ook thuis mensen op een laagdrempelige manier vertrouwd te maken met een moment van ademruimte. Ze lanceerde mijnademruimte.be, waar een stappenplan met meditatie - en visualisatieoefeningen zowel een leek als een ervaren rot in stilstaan hun gading vinden.